Activități sugerate copiilor în timpul izolării

Activitățile propuse au fost postate intre grupul de Facebook destinat doar părinților și copiilor din grupa mijlocie. Am urmărit ca aceste activităţi să respecte Curriculum pentru educaţie timpurie, dar şi recomandările din scrisoarea metodică ce conţinea recomandările ce privesc predarea on-line la nivelul învâţământului preşcolar. Pentru a fi realizate a fost nevoie ca activităţile pară simple şi să implice folosirea de resurse materiale care se găsesc în orice  casă.

Am postat aceste sugestii, în fiecare zi, între orele 9 -11, astfel încât părinții să poată transmite lucrările copiilor în timp util.

Cei care nu au dorit să posteze în spatiul public, au avut posibilitatea să trimită lucrările copiilor folosind aplicațiile Messenger și WhatsApp. Toate lucrările au primit aprecieri diferite în cel mai scurt timp cu putință pentru a se evita pierderea interesul atât a părinților cât și a copiilor. Utilizarea emoticoanelor și cuvintele folosite a avut menirea de a transmite preșcolarilor faptul că munca și interesul lor nu a fost în zadar. Ca urmare, unii părinţi au transmis zilnic ce au lucrat împreună cu copiii.

Fişele de lucru sunt din caietele speciale pentru grupa mijlocie, de la Editura Delta Cart Educational, pe care le-am distribuit la începutul perioadei de predare on-line, respectând normele de igienă recomandate, astfel încât toţi copiii să poată lucra.

Programul săptămânii

  • Luni- 11 mai 2020:
  • Marți – 12 mai 2020
  • Miercuri – 14 mai 2020
  • Joi -14 mai 2020
  • Vineri – 15 mai 2020
Rezultate obținute:

Profesor Liuță Crenguța Cătălina, Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca

Bibliografie

  1. Antrenament grafic nivel I (4-5 ani). Caiet de activitate independent, Autor: Alexandra Manea, Mirela Tabirca, Editura: Delta Cart Educational
  2. Editura Delta Cart Educațional, Set de două caiete 4-5 ani.

Link-uri folosite:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.