Competența digitală – esențială pentru profesori

Competența digitală este esențială pentru educație, viață profesională și participare activă în societate. În cazul învățământului preuniversitar, este important să înțelegem această competență și, în egală măsură, să o cultivăm.

A deține competențe digitale și a fi capabil să utilizezi tehnologiile digitale într-un mod sigur, critic și responsabil este esențial pentru profesori, care acționează ca modele pentru generația viitoare.  Aceste competențe digitale specifice se extind în toate domeniile de activitate ale profesorului, inclusiv predarea și învățarea, evaluarea, comunicarea și colaborarea cu colegii și părinții, precum și pentru creare și schimb de conținut și resurse.

Proiectul CAVE – Communication And Visual Education in home-schooling, dorește să le ofere profesorilor abilități digitale transversale și de bază, pentru a transforma metodologiile de predare, subliniind oportunitățile de relaționare și participare pe care le oferă platformele online.

Grup țintă:
 • profesori
 • elevi
Parteneri în cadrul proiectului:
 1. CISL scuola (IT)
 2. Università La Sapienza (IT)
 3. Pixel (IT)
 4. Kauno mokykla-darželis „Šviesa” (LT)
 5. Scoala Primara EuroEd (RO)
 6. Szkola Podstawowa nr 5 (PL)
 7. Unión Sindical de Inspectores de Educación (ES)
Rezultate:
 • School-telling. Curs de formare online pentru profesori de diferite discipline, axat pe utilizarea limbajului infografic și aplicarea povestirii vizuale în predare.
 • Platformă de Social Media adresată atât profesorilor din învățământul primar – în rolul de Creator de conținut, cât și elevilor – în rolul de Follower Creator.
 • Set de instrumente și metodologii pentru evaluare, capabile să determine abilitățile digitale ale profesorilor și impactul asupra elevilor, în ceea ce privește sporirea învățării și participării școlare.

Numărul de referință: 2020-1-IT02-KA226-SCH-095188

Proiectul este dezvoltat sub egida programului Erasmus+ (KA2 – Parteneriate strategice pentru educație școlară).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.