Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și în inimile copiilor
Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și în inimile copiilor.
William Makepeace Thackeray
ARGUMENT:
Primăvara este anotimpul renașterii. Ea face să simțim bucuria unui nou început. An de an, ai sentimentul că renaști o dată cu primul mugur, cu primul fir de iarbă ce răsare timid, cu primul ghiocel care își scoate sfios capul din zăpadă.
Prima lună a primăverii, martie, este plină de semnificații. Este luna mărțișorului, aducător de noroc și sănătate dar este și luna când sărbătorim cea mai dragă ființă de pe pământ, MAMA. Martie este a treia lună a anului în calendarul gregorian și una dintre cele șapte luni gregoriene cu o durată de 31 de zile.
Numele lunii martie (latină Martius) vine de la zeul Marte, zeul războiului din mitologia romană și era considerată o lună favorabilă începerii războiului. Sub împăratul Romulus al Romei, anul începea cu această lună, abia în anul 45î. Hr., Iuliu Cezar a introdus Calendarul Iulian iar anul începea la 1 ianuarie. Grecii numeau luna martie Elaphebolion. În România, luna martie, popular, se numește Mărțisor. În luna martie începe aratul și semănatul, se curăță livezile și grădinile, se scot stupii de la iernat și se „retează” fagurii de miere utilizați ca leac în medicina populară etc.
Activitate extrașcolară – Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și în inimile copiilor
SCOP:
- Stimularea creativității și a potențialului artistic al elevilor din clasele mici.
- Cultivarea sensibilității artistice a elevilor.
- Dezvoltarea sentimentelor de dragoste și prețuire pentru ființa cea mai dragă, MAMA.
OBIECTIVE:
- să cunoască semnificația Zilei Mamei și să o integreze în contextul celorlalte sărbători ale primăverii;
- să realizeze lucrări artistico-plastice și să organizeze expoziții cu acestea;
DESCRIEREA ACTIVITĂȚII:
Elevii sub îndrumarea doamnei învățătoare vor realiza buchete de flori din hârtie, dând dovadă că stăpânesc tehnicile necesare(decupare după contur, lipire, îndoire).
EVALUARE:
Buchete de flori realizate de copiii clasei a – II – a A.
Profesor Gabriela Nicoleta Coștiug