Manualul Mentorului
Profesia didactică este una dintre cele mai complexe profesii; cerinţele faţă de şcoală şi cadrele didactice sunt şi ele variate şi provocatoare. Schimbările de natură economică, socială, politică şi culturală au un impact direct asupra şcolii şi asupra rolurilor cadrelor didactice.
Insuficiența formării inițiale și continue față de mizele viitorului, deprecierea statutului profesiei însăși, atractivitatea în creștere față de alte domenii de activitate nu reprezintă decât câteva dintre numeroasele exemple de vulnerabilități.
De aici, nevoia de revitalizare rapidă și modernizare a structurilor de formare a cadrelor didactice, un imperativ care nu poate fi împlinit decât apelând, simultan, la următoarele două soluții:
- identificarea și dinamizarea uriașului potențial de expertiză din teren
- și, pe de altă parte, valorizarea oportunităților contextuale.
Pe lângă numeroasele activități desfășurate cu scopul declarat de a fi în sprijinul cadrelor didactice din unitățile defavorizate selectate ca participante la proiect, vă punem la dispoziție Manualul mentorului. Acesta reprezintă rezultatul unui exercițiu, sperăm reușit, de echipă și care este disponibil în mod gratuit online pentru orice persoană interesată de activitatea de mentorat.
Manualul oferă informații și instrumente de sprijin pentru activitatea didactică, dar și
- recomandări și metode de intervenție,
- planuri de acțiune și de dezvoltare personală,
- strategii moderne în activitatea de mentorat, pe care experții din cadrul proiectului le-au considerat a vă fi utile.
Pentru a descărca Manualul Mentorului, vă rugăm dați click mai jos.