NEWSLETTER NR. 7/14.09.2020

FUNDAȚIA EUROED Iași, în calitate de beneficiar și Casa Corpului Didactic George Tofan Suceava, în calitate de partener, au organizat în data de 12 septembrie, începând cu ora 9:00, online, pe platforma ZOOM, Atelierul „TIC ÎN PROCESELE DE PREDARE ȘI INVĂȚARE”, activitate organizată în cadrul proiectului ”DEDICAT – Dascăli pentru Elevi Defavorizați – Intervenții pentru Combaterea Abandonului școlar Timpuriu”, proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Această metodă de comunicare virtuală a fost aleasă din cauza situației epidemiologice la care suntem martori.

Atelierul are loc în cadrul activității A1.4 Facilitarea schimbului de cunoțințe, metode și bune practici pentru creșterea calității procesului educțional în școlile ținta. Persoanele din grupul țintă din cele 5 unități școlare defavorizate vor participa la un total de 10 activități de sprijin intercolegial, de tipul atelierelor de lucru/schimburi de experiență pentru dezvoltarea capacității celor minim 120 de cadre didactice și personal de sprijin de a asigura accesul la un învățământ de calitate pentru elevii și preșcolarii defavorizați.

16 cadre didactice, din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava și Școala gimnaziala Burla au participat la Atelierul cu numărul 7 – TIC ÎN PROCESELE DE PREDARE ȘI INVĂȚARE”, organizat în cadrul proiectului Dedicat. Facilitatorul acestui Atelier a fost dna Simona Hultoană, care a prezentat informații noi și atractive de îmbunătățire a activității didactice. Au mai participat din partea Fundației EuroEd Responsabiliul de Organizare Activități – Colibaba Cintia, EXPERT FORMATOR – prof. Elza Gheorghiu și formator in domeniul IT – ing. Vlad Orza. Din partea Casei Corpului Didactic George Tofan Suceava au participat Leonte Valeria -Coordonator Activități Partener și Duminica Traian – Coordonator Formare. Atelierul a durat 6 ore, cu două pauze.

Atelierul a fost structurat pe câteva capitole importante:


-UTILIZAREA PLATFORMELOR ONLINE PENTRU ÎNVĂȚARE
• Mentimeter (www.mentimeter.com)
• Kahoot (www.kahoot.com)
• Pool Everywhere (www.polleverywhere.com/)
• Quizalize (www.quizalize.com/)
• Beekast (www.beekast.com/)
• Google for Education – Jamboard
-PRINCIPII PENTRU PREDAREA ȘI INVĂȚAREA ONLINE
-UTILIZAREA TABLEI INTERACTIVE ȘI SOFTUL AFERENT

Atelierul a fost evaluat de către participanți, în majoritate, cu nota maximă.

DATE DE CONTACT
Fundatia Euroed, str. Florilor, 1C, Iasi, România
Manager proiect: Rodica Ionel, tel: 0744608221
Site proiect: www.dascalidedicati.ro
Platformă:www.l-earn.ro
Email: dascali.dedicati@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.