Platforma online – top de utilizare cantitativă mentori

Clasamentul mentorilor în funcție de numărul de mesaje transmise prin intemediul platformei în cadrul proiectului DEDICAT – Dascăli pentru Elevi Defavorizați – Intervenții pentru Combaterea Abandonului școlar Timpuriu.

Mentorii sunt:

 • cadre didactice care au absolvit cursul de mentorat,
 • au învățat tehnici specifice de comunicare si de ajutorare a colegilor debutanți sau care au nevoie de ajutor in diferite domenii conexe cu cel pedagogic in scopul de a îmbunătăți activitatea didactica a mentoratului.

In cadrul acestui proiect mentorul se situează intre Expertul Monitorizare si mentoratul pe care îl ajuta si indrumeaza. Așadar mentorul comunica in cadrul platformei atât cu Expertul Monitorizare cat si cu Mentoratul, trimițând mesaje către ambele categorii menționate. Calitatea mesajelor și materialelor trimise, timpii de răspuns, problemele ridicate si modul de rezolvare în colaborare cu mentorul alocat sunt aspectele esențiale si des evaluate in cadrul Rețelei, dar, pentru motivarea si mobilizarea categoriei, este binevenita și o evaluare cantitativa a activității pe platforma.

De asemenea, numărul de mesaje trimise de către mentorat pot fi corelate cu numărul de mesaje trimise de către mentorul sau, sau de către expertul care îl monitorizează si se pot trage concluzii. De exemplu, cat de bine/des comunica cu mentoratul/expertul răspunzând solicitărilor acestora sau aducând provocări pentru a fi rezolvate in echipa.

Nevoile Mentoratului pot face ca necesare un număr mai mare de comunicări, sau unul mai mic. Așadar numărul nu este neapărat relevant, de asta este important de menționat ca Experții Evaluare împreună cu Responsabilul Rețea Mentorat si Responsabilul Platforma Online evaluează activitatea de pe platformă calitativ atât prin gradul de relevanta al textului transmis cat si calitatea documentelor anexate. Totuși pentru a evalua dezvoltarea si gradul de atingere a componentei TIC dar si nevoile de comunicare/solicitările Grupului Țintă, este relevanta si evaluarea cantitativa a numărului de comunicări

Diferențele foarte mari la numărul de comunicări apar deoarece:

 1. Nu toți mentorații au avut nevoie de mentorat pentru aceleași aspecte (unii au nevoie sa își îmbunătățească activitatea didactica, alții limba engleza si nivelul de utilizare a materialelor trans disciplinare moderne, unii pentru a-si îmbunătăți competentele TIC, alții pentru a-si dezvolta creativitatea si a concepe noi lecții inovative care sa acopere diferitele nevoi ale elevilor) si atunci evident ca nevoile de comunicare prin intermediul platformei au fost diferite.
 2. Unii mentorați au întâmpinat dificultăți tehnice (lipsa de acces la internet, lipsa de acces la un calculator, pierderea parolei) sau au ales sa trimită documentele solicitate prin alte mijloace (hârtie printata) si sa comunice fata in fata. La fel si unii mentori. Deci nu avea nici un rost sa se comunice pe platforma in cantitate mare, atâta timp cat aceasta comunicare rămânea unilaterala.
 3. Unii mentori au avut cate 2 mentorați, deci evident au avut de trimis mai multe mesaje decât un mentor care a avut grija de un singur mentorat.

Totuși, ca parte a raportării intermediare necesare in proiect, vom publica si aceasta evaluare, cu mențiunea ca este relevanta numai in contextul unei analize mai detaliate, care este sau va fi făcută de către persoanele in măsura sa o facă.

Clasament

Așadar, topul Mentorilor, in ordinea cantității mesajelor trimise (către experți si către mentorați) , împreuna cu numărul de mesaje trimise, este următorul:

 1. Aioanei Răzvan Vasile 360
 2. Amorăriți Elena 232
 3. Corduneanu Monica Liliana 214
 4. Sasu Liliana Iuliana 199
 5. Cîrligeanu Margareta 184
 6. Cazan Laura 181
 7. Bilius Vasile 170
 8. Aioanei Daneluta 162
 9. Argatu Cristina 126
 10. Catargiu Agripina Daniela 122
 11. Ștefancu Elena 110
 12. Bolohan Mihaita Georgica 109
 13. Clim Cristina 102
 14. Piersec Dimitrie 101
 15. Irimia Ovidiu 99
 16. Boambă Eleonora 95
 17. Cocari Dorina 94
 18. Mahalu Marilena Carmen 91
 19. Apetrechioaie Gabriela Daniela 85
 20. Floriștenu Luminița Adriana 75
 21. Grigore Vastelia 62
 22. Fărcane Liliana Mirela 55
 23. Baboi Victoria 52
 24. Geaman Elena 50
 25. Grigore Liviu Petrica 43
 26. Timu Florina 42
 27. Timu Mihaela Cristina 37
 28. Ciofu Mihaela Eugenia 35
 29. Tanasa Constantin 31
 30. Lupascu Gabriela Mihaela 30
 31. Pintilie Raluca-Florentina 24
 32. Liuta Crenguta Catalina 18
 33. Monachu Maria-Monica 17
 34. Ilică Mihaela Carmen 16
 35. Rădulescu Loredana Camelia 11
 36. Țîmpău Diana Iuliana 7
 37. Vargan Florentina 6
 38. Fedorovici Mihai 3
 39. Divisievici Silvia 1
 40. Icusca Florica 1
 41. Donisă Marius Ciprian 1
 42. Boicu Simona Adriana 0
 43. Teodorovici Cristina 0
 44. Petrescu Melania Ioana 0
 45. Ungureanu Carmen 0
 46. Drehuta Cristina 0

Le mulțumim pentru efortul depus!

Fundația EuroEd Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.