Raportul vizitei la Școala Gimnazială Valea Moldovei Suceava din 11 martie 2019
În vederea pregătirii vizitei la Scoala Valea Moldovei, am luat legătura telefonic în ziua de 01.03 cu directorul instituției, prof. Mihai Fedorovici, pentru a stabili scopul vizitei; am comunicat activitățile care urmau a fi desfășurate pe parcurs. Am solicitat sa îmi confirme prezenta mentorilor și a mentoratilor si am stabilit detaliile absolut necesare ale salii (calculatoare, conexiune internet si video proiector). D-l director și-a arătat toată disponibilitatea în sensul mobilizării celor care urmau a fi prezenți, punând, totodată, la dispoziția proiectului sala de festivități în intervalul orar solicitat 11-12.

În dimineața zilei de 11 martie 2019 am fost primit la Scoala gimnaziala Valea Moldovei de directorul școlii, prof. Mihai Fedorovici, cu care am discutat o serie de aspecte legate de proiectul Dedicat (activitate mentori/mentorati, platforma). Printre altele, a fost reconfirmat angajamentul conducerii de a contribui la implicarea mentorilor selectați în activarea și funcționarea rețelei de mentorat din perspectiva beneficiilor de ordin profesional și instituțional pe care implementarea proiectului Dedicat le poate aduce școlii.
Întâlnirea cu mentorii și mentorații
Partea principală a vizitei a constat în întâlnirea cu mentorii și mentorații din cadrul proiectului, din totalul de opt mentori și mentorati.
Mentori prezenți: Mihai Fedorovici, Ștefancu Elena, Timu Florina, Donisă Marius Ciprian, Baboi Victoria.
Mentorați prezenți: Lucaciu Andrei, Mihaila Alina, Preluca Alina, Paicu Ana, Romanescu Adam. Nu a lipsit nimeni.
Am prezentat tematica intalnirii: prezentarea modalităților de comunicare pe platforma, a materialelor ce vor fi incarcate pe platforma si a temelor de discuție.

Am încurajat participanții la discuții pentru ca fiecare comentariu sau sugestie din experiența dumnealor conteaza. Am explicat ca mesajele din casuta postala nu sunt vizibile pentru tot grupul, dar le putem noi, experții, trimite fiecărui participant dacă au un caracter general. Am discutat despre fenomenul de abandon școlar care este un fenomen foarte complex si parerea generala a fost ca fiecare situație trebuie analizata in mod individual. Uneori este nevoie de multe strategii, timp și efort pentru a obține rezultatele dorite. În acest scop crearea unei comunități de profesionisti cu experienta în domeniu poate fi de folos. Dorim sa realizam aceasta comunitate.
Mentoratii nu au acces la materialele trimise de expert, ca urmare, ele trebuie trimise de mentor mentoratului. Secțiunea de discuții vizează întregul grup. Din an cand un rezumat al discuțiilor din cadrul Căsuței poștale va fi postat aici pentru celelalte grupuri.
În consecință, afirm că vizita și-a atins scopul, din perspectiva obiectivelor vizate în proiect.