Săptămâna Nonviolenței la CSEI Suceava

Prof. Fărcane Liliana Mirela

Colectivul de elevi și cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava a marcat în perioada 27 ianuarie-31 ianuarie 2020 Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar în cadrul Campaniei de prevenire a violenței R ESPECT, ce este inițiată de I.Ș.J. Suceava, inspector educație permanentă, Tatiana Vîntur.

Scopul campaniei este de a preveni agresivitatea și violența în mediul școlar prin exersarea unor comportamente și atitudini civilizate, tolerante. Componentele campaniei sunt: Responsabilitate, Educație, Siguranță, Prevenție, Emoție, Comunicare, Toleranță.

Activitatea cu titlul ”Școala-un spațiu al siguranței” a sărbătorit ziua de 30 ianuarie, Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, reunind elevii claselor a II-a B și a VI-a C, sub îndrumarea doamnelor profesor : Neofet Gabriela, Fărcane Mirela, Anton Roxana, Ursachi-Luchian Nicoleta și Moroșan Lăcrămioara. Elevii, împreună cu profesorii, au identificat modalități de a preveni și a elimina violența atât în mediul școlar, cât și în afara acestuia.

Activitatea a început cu jocul ,,Te rog” și ,,Mulțumesc”-cuvinte fermecate , prin care elevii au înțeles importanța comunicării asertive în rezolvarea conflictelor. Apoi au explicat și ilustrat cuvintele-cheie ale campaniei, scriindu-le pe mânuțele conturate pe carton și realizând colaje și postere cu mesaje-simbol. Astfel, copiii au învățat să se manifeste cu responsabilitate, să fie capabili să-și gestioneze emoțiile, să fie toleranți și prietenoși, înțelegând că dacă-și respectă semenii, vor fi la rândul lor respectați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.