Importanța spțiului de învățare în educația elevilor
Educația timpurie asigură dezvoltarea liberă, integrală şi armonioasă a personalităţii copilului, conform ritmului şi nevoilor sale. Educaţia oferită trebuie să asigure stimularea diferențiată a copiilor, vizând dezvoltarea intelectuală, afectivă, socială şi fizică a fiecărui copil în parte şi are în vedere atingerea următoarelor finalităţi ale educaţiei timpurii.
Proiectul TELESPA (Teaching learning spaces competence from early childhood education) are în prim plan nevoia de creștere a calității și relevanței formării profesorilor în educația timpurie a copiilor și a învățământului primar, prin dezvoltarea, testarea și implementarea practicilor educaționale inovatoare legate de spațiile de învățare. Spațiile de învățare, axate pe simțurile senzoriale, sunt un mod de a învăța practic, proces în care tinerii elevi dobândesc cunoștințe și abilități prin experiența personală, cum ar fi: creativitate, flexibilitate, capacitate de analiză, gândire critică etc.
Grup țintă
- Educatori/ Profesori
- Elevi/ Studenți
- Grădinițe/ Școli/ Universități
- Părinți
Rezultate
- Studiu de cercetare privind practicile spațiului de învățare și competența profesorilor.
- Ghid de orientări pedagogice pentru educatori și profesorii din învățământul primar, privind învățarea experiențială și didactica aplicată în spațiul de învățare, inclusiv tutoriale video cu activități practice.
- Curs de formare pentru educatori și profesorii din învățământul primar, privind învățarea experiențială și didactică aplicată în spațiul de învățare.
- O rețea de mentorat între universitate și școli, pentru a reduce dificultățile cu care se confruntă profesorii în practica lor pedagogică și în primii ani de carieră profesională în educație.
Parteneri
- LATVIJAS UNIVERSITATE
- ANAFARTALAR ILKOKULU
- INSTITUTO POLITECNICO DE BRAGANCA
- Rigas 275. PII „Austrina”
- Scoala Primara EuroEd
- Gradinita cu Program Prelungit Nr. 26
- EGE UNIVERSITY
Număr de referință: 2018-1-RO01-KA201-049545
Website: @TELESPA
Proiectul este dezvoltat sub egida programului de parteneriat strategic Erasmus+ Strategic Partnership programme (School Education)