Traininguri bazate pe muzică

Forța muzicii este exploatată în foarte multe domenii: publicitate, cinematografie, armată etc. După definiția compozitorului francez Edgard Varese, „muzica este un sunet organizat”. Elementele de bază ale oricărui sunet sunt: intensitatea, înălțimea, conturul, durata sau ritmul, tempoul, localizarea spațială și reverberația. Creierul nostru organizează aceste atribute perceptive fundamentale în concepte de nivel mai înalt – întocmai cum un pictor aranjează liniile pentru a obține forme – cum sunt măsura, armonia și melodia. Atunci când ascultăm muzică, percepem, de fapt, mai multe atribute sau „dimensiuni”.

Scopul principal al proiectului ACDC 4 YOU – Artistic Creativity Development Course for You este de a le oferi profesorilor pentru adulți, muzicienilor și altor lucrători din domeniul cultural, abilitățile și cunoștințele necesare pentru a deveni facilitatori de succes în traininguri creative bazate pe muzică și inovație, și în același timp, să-și dezvolte încrederea în sine și capacitățile cretive.

Grup țintă: 
  • profesori de adulți
  • aulți în învățarea continuă
  • muzicieni
Parteneri în cadrul proiectului:
  1. Soros International House, Lituania
  2. Smashing Times Theatre Company Limited, Irlanda
  3. Iniciativas De Futuro Para Una Europa Social Coop V, Spania
  4. Fundația EuroEd, România
  5. KU TU EOOD, Bulgaria
Rezultate:
  • Colecție ‘Cele Mai Bune Practici’ în domeniul formării creative.
  • ACDC: Curriculum pentru dezvoltarea creativității artistice – un program de training, de 25 de ore, pentru muzicieni și profesori în rol de formatori.
  • Creativity Labs – o serie de ateliere de formare, experiențiale, bazate pe muzică – cu videoclipuri pentru a dezvolta idei, gândire creativă, rezolvarea problemelor, abilități de lucru în echipă.
  • Creativity Workbook – o publicație interactivă care conține până la 50 de exerciții practice pentru dezvoltarea individuală a creativității.

Proiectul este dezvoltat sub egida programului Erasmus, KA2 – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici; KA227 – Parteneriate pentru creativitate (educația adulților).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.