TUTORIAL 1 – Programarea și inițierea unei teleconferințe ZOOM

Cintia Colibaba, responsabil organizare activități în cadrul proiectului DEDICAT, prezintă pentru dascali dedicati un scurt tutorial video despre platforma de teleconferințe Zoom. Vom vedea cum facem programarea orei conform orarului sau inițierea imediată a unei teleconferințe. Astfel puteți menține legătura cu copiii de la clasele dumneavoastră si puteți continua activitatea de la grădiniță sau școală fără întreruperi.

Zoom funcționează pe orice dispozitiv conectat la internet: calculator desktop, laptop, tableta, telefon smartphone, netbook, ultrabook etc. Sistemul de operare poate fi Windows, Android, Apple iOS sau Linux. Recomandăm o conexiune bună la internet, ecran cât mai mare și un dispozitiv cu performanțe de la mediu în sus pentru o experiență comodă și placută pentru toți participanții la lecție. Puteți consulta cerințele minime pentru ZOOM aici.

Cerințe sistem
  • conexiune internet broadband, wireless sau mobil (3G or 4G/LTE) – recomandăm conexiune broadband pentru profesor
  • boxe si microfon – recomandăm un microfon de calitate pentru profesor
  • o camera web incorporata sau separată – recomandăm o camera HD pentru profesor pozitionata mai la distanță, astfel incat sa se vada și mâinile sau gesturile profesorului.

Procesor și RAM

 MinimumRecomandat
Procesor1Ghz un nucleu2Ghz Dual Core sau mai performant (i3/i5/i7 or AMD equivalent)
RAMN/A4Gb
Cerinte calculator ZOOM

Observatii:

  • Laptop-urile Dual sau single core au un număr de cadre pe secundă redus atunci când merge partajarea ecranului (aproximativ 5 cadre pe secundă). Pentru performanțe optime de partajare a ecranului pe laptop-uri, vă recomandăm un procesor quad core sau mai performant.
  • Linux necesită un procesor sau o placă grafică care suporta OpenGL 2.0 sau o versiune ulterioară.

Platforma Zoom are următoarele avantaje:

  • ușor de utilizat
  • 40 minute de teleconferință cu versiunea gratuită
  • instrumente de siguranta peste concurență: cameră de așteptare, posibilitatea de a întrerupe microfonul participanților, scoaterea de la oră
  • instrumente de predare: tablă interactiva, partajarea ecranului, transmisie videoclip la calitate mult mai bună decât concurența
  • salvarea lecției în format video sau audio
  • se poate trece la o versiune platita pentru beneficii suplimentare: durata nelimitată, peste 100 participanți etc.

Puteți consulta un ghid în limba engleză despre predarea pe ZOOM aici. Continuam cu alte tutoriale despre platforma Zoom in perioada urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.