Cum poate fi realitatea virtuală o metodologie de predare
În lumea digitală de astăzi, profesorii se luptă să găsească noi modalități de implicare a elevilor. Realitatea virtuală reprezintă o inovație și poate deveni o metodologie de predare care să îi ajute pe elevi să se simtă implicați activ, stimulându-le imaginația și creativitatea. Introducând un nou concept în tehnologia educațională: Realitatea virtuală și augmentată, proiectul VR@School creează o clasă complet diferită. Este un proiect inovator, care oferă o interfață prietenoasă, resurse practice și educaționale și lecții VR simple de utilizat, concepute pentru a crește gradul de implicare.
Proiectul VR@School (Future schools using the power of Virtual and Augmented Reality for education and training in the classroom) are drept scop introducerea Realității Virtuale ca metodologie de predare care oferă elevilor accesul la o experiență imersivă, le captează imaginația și stimulează gândirea în moduri care nu sunt posibile cu cărți tradiționale, imagini sau clipuri video, și facilitează un nivel mult mai ridicat de retenție a cunoștințelor.
Grup țintă:
- Profesori (inclusiv profesori de științe exacte)
- Elevi de liceu
- Elevi cu oportunități scăzute, din zone / școli defavorizate, cu deficiențe, în situații de abandon școlar sau cu performanțe școlare slabe
Parteneri în cadrul proiectului:
- Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil”, Iasi (Romania)
- Fundatia EuroEd, Iasi (Romania)
- Make up your business, Iasi (Romania)
- Pixel Associazione, Florence (Italy)
- CIPAT, Florence (Italy)
- Instituto Politécnico de Bragança, Braganca (Portugal)
- Soros International House, Vilnius (Lithuania)
- Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium, Vilnius (Lithuania)
Rezultate
- Colecția online Teach@School – Resurse educaționale tehnice gratuite
- Ghidul profesorilor privind realitatea virtuală în educația școlară
- Resurse educaționale VR pentru disciplinele școlare științifice și transdisciplinare
- Laborator Școlar VR (Ghid de Implementare VR în școli pentru directori și profesori și lecții de simulare folosind VR@School cu elevi și profesori)
- Evenimente internaționale de training destinat personalului didactic
Website: https://www.vr-school.eu
Număr de referință.: 2018-1-RO01-KA201-049411
Proiectul este dezvoltat sub egida programului de parteneriat strategic Erasmus+ Strategic Partnership programme (School Education)