Ziua copilului în condiții de Covid-19

1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, al purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, conform adoptării Declarației pentru Protecția Copilului.

Ziua Internaţională a Copilului are la bază şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi aprecierea noastră. Aceasta zi este de obicei  sărbătorită cu petreceri, diverse spectacole dedicate copiilor sau cu reuniuni în aer liber ale familiilor, toate acestea dedicate micuţilor. În acest an vom sărbători această frumoasă zi online dar cu toate aceastea, sper că vor trăi clipe minunate. Împreună cu părinții vor reuși să petreacă clipe de neuitat antrenându-i într-o diversitate de activități atractive, cu implicare emoțională prin care să simtă că e SĂRBĂTOAREA TUTUROR COPIILOR.

Copilăria, mai întotdeauna trezeşte în sufletul nostru un sentiment de melancolie, este vârsta la care mugurul omenesc de-abia se deschide la viaţa şi visează gingaş. Copiii, atât de uşor de iubit! Un zâmbet curat şi strălucitor, mânuţe pline de iubire!

1 Iunie , ziua în care se celebrează miracolul nașterii și al purității. Așadar este un prilej în plus pentru dvs , dragi părinți, să petreceți mai mult timp împreună cu copiii voștri, să le oferiți dragoste și afecțiune.

Jocuri

Adulți și copii la un loc, așa e cel mai amuzant!

Joc creat din lego: Cine construieșe primul turnul!

Ai nevoie de: 10 cuburi lego/de fiecare; o placă ca bază pentru construirea turnului; un zar și două figurine, care să vă reprezinte.

Description: https://curiosidemici.files.wordpress.com/2020/05/img_2020-04-14_15-58-036544082942003913331.jpg?w=1360

Cum se joacă:

 • dați pe rând cu zarul, câte puncte ai pe zar atâtea piese adaugi la construcție (ai dat 3, adaugi 3 piese)
 • obiectivul fiecăruia este să își termine primul piesele de lego.
Telefonul fără fir 
 • este un joc pentru copii, ce se joacă în cel puțin 3 jucători, dar mai amuzant și mai distractiv este dacă numărul jucătorilor este mai mare.

Cum se joacă: jucătorii se vor așeza într-un șir, sau cerc transmițând un cuvânt, ales de primul jucator (sau de cineva din afara jocului) din ureche în ureche, de la un capăt la celălalt al șirului. Când cuvântul a ajuns la ultimul jucător, acesta trebuie să-l spună cu voce tare, cuvântul ce l-a auzit de la jucatorul dinaintea lui.

Telefonul fără fir nu este un joc cu câștigători, ci este un joc distractiv, de amuzament, deoarece se pleacă de la un cuvânt și se ajunge la cu totul alt cuvânt. Cuvintele auzite și spuse mai departe, suferă transformări de-a lungul jocului, ajungând un mesaj distorsionat, ce îi va face pe cei mici să râdă.

Mima

Mima este un joc de societate ce se joacă pe echipe, este nevoie de un număr egal de persoane, minimum 4 familii care au doi copii , părinții sau chiar bunicii.

Ai nevoie de pix, foaie și un ceas.

Cum se joacă:

 • Se alcătuiesc două echipe, a câte doi. Echipa A și echipa B;
 • Se va trage la sorți pentru a stabili echipa care deschide jocul;
 • Echipa A începe, se sfătuiesc între ei la alegerea uni cuvânt ce trebuie mimat de echipa B. Cuvântul va fi scris pe un bilețel și dat unui membru din echipa B, acesta îl va citi, fără ca partenerul sau să îl vadă. Apoi îl va înapoia celui care i l-a dat. După, va trebui să facă o mulțime de mișcări și gesturi cu corpul (mâini, picioare), să își modeleze expresia feței pentru a-i da cât mai multe indicii coechipierului pentru deslușirea cuvântului.
 • Timp alocat: 1minut, dacă în acest timp cuvântul este ghicit, echipa primește 2 puncte, dacă nu, va primi 1 punct. În cazul unui cuvânt eronat, echipa va pierde o jumătate de punct, iar jocul va continua. La trei răspunsuri greșite – 1 punct. După cele 2 min vine rândul echipei B să scrie un cuvânt pe bilețel unui jucător din cealaltă echipă, echipa A.
 • Jocul se încheie atunci când toți membrii echipei au mimat câte un cuvânt.
Alte activități pe care sa le faceți împreună
 • Faceți baloane de săpun. Baloanele vor zbura și copilul va alerga după ele sa le prindă, o adevărată distracție.
 • Picnic în casă sau afară. Întinde o paturica, pregătiți câteva sandvișuri, fructe, un fresh și luați picnicul. 
 • Organizați un dance party special pentru copil, sigur va fi încântat.
 • Vizionați împreună un film Disney/desene animate, teatru de păpuși.
 • Încântă-l cu un mic dejun și cu gustări hazlii.

1 Iunie este ziua ta și a tuturor copiilor. Sa fiţi sănătoşi şi mereu cu zâmbetul pe buze. Să vă bucuraţi şi să creşteţi frumos. La mulţi ani! Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţa. Să ne bucuram de ea. La mulţi ani tuturor copiilor! O zi plină de lumina și armonie! Să vă bucuraţi de ea, dragi copii! La mulți ani de 1 Iunie!

Din suflet, pentru toţi copiii lumii, azi vă dorim doar bucurii. La mulţi ani! Cea mai mare bucurie a unui copil este aceea de a se juca. Și ce bucurie imensă! Așa că nu uita să te joci și să le aminteşti și altora să facă asta!

Profesor Angelica Drăgoi

Liceul Tehnologic Oltea Doamna. Dolhasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.