ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE CONȘTIENTIZARE A AUTISMULUI, MARCATĂ LA CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ SUCEAVA

Prof. Fărcane Liliana Mirela,  CSEI Suceava

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Suceava  pe parcursul zilelor de 30, 31 martie și 1 aprilie au fost desfăşurate  activităţi pentru a marca în avans Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului de pe 2 aprilie 2022. Activitățile au avut ca temă prietenia, acceptarea ,toleranța și s-au desfășurat  sub sloganul ”Sunt aici pentru tine!”.

Astfel, pe 30 martie elevii claselor a VIII-a  de la CSEI Suceava s-au întâlnit virtual pe platforma etwinning cu partenerii lor de la Școala Gimnazială Nr.1 Suceava, făcând schimb de mesaje despre prietenie, solidaritate, respect și realizând colajul”Copacul Speranței”,colorat în albastru. Ziua următoare, activtățile s-au desfășurat pe clase, elevii fiind îndrumați și ajutați de către învățători, profesori și terapeuți pentru a realiza desene, colaje, postere, felicitări prin care au încercat să transmită importanța respectării drepturilor copiilor cu autism, a integrării acestora în societate și înțelegerea faptului că persoanele cu autism au nevoie de mai multă susținere, acceptare, toleranță din partea comunității.

În ziua de vineri, 1 aprilie, activitățile au avut loc în sala de festivități a unității școlare sub forma unor ateliere (traseu psihomotric, discuri tactile,șotron cu mesaje, felicitări-fluture) , participând atât elevii, cât și părinții acestora.A fost organizată o expoziție cu lucrările realizate de către copii și a fost prezentat un power-point cu aceeași tematică.Programul zilei a mai inclus și desene pe asfalt, jocuri cu mingea, dans (Jerusalema). Deși trăiesc în lumea lor, copiii cu TSA prin desen, cântec, dans, joc  se bucură și le mulțumesc celor care îi ajută zi de zi.

Toată activitatea, coordonată de director, prof. Răzvan Aioanei și director adjunct, prof. Cristina Clim, a avut drept scop conștientizarea și sensibilizarea comunității față de persoanele cu autism care au nevoie de empatie, acceptare și susținere din partea noastră, a tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.